Vedtekter

Her finner du innkallinger og referat fra årsmøter

§1
Foreningens navn er Tobakshullet Båtforening.
Foreningen har org. nr. 997 323 297.

§2
Foreningens formål er å drifte foreningens bryggeanlegg i Asker kommune, beliggende i bukten nord for gnr 40 bnr 98, nærmere bestemt i Tobakshullet på gnr 40 bnr 31, og forvalte foreningens egen eiendom , gnr 40 bnr 833. Foreningens formål er ikke-økonomisk og eventuelle overskudd fra økonomiske aktiviteter skal avsettes til fremtidig oppfyllelse av foreningens formål.

§3
Foreningen er en selvstendig juridisk enhet, med medlemmer og er selveiende.

§4
Medlemskap i foreningen betinger at det foreligger en rettighet til båtfeste/båtplass på den delen av gnr 40 bnr 31 i Tobakshullet på Nesøya som er regulert til båthavn. Rettighetene avledes av kjøpekontrakten mellom Thune Mek. Verksted fra 1964 og Schlytter eller av individuelle avtaler med eier av gnr. 40 bnr 31. Det kan ikke foretas disposisjoner, herunder utleieavtaler som kan sidestilles med salg, som fratar fremtidige eiere av eiendommene som er tildelt rett til båtfeste/båtplass mulighet til å benytte denne rettigheten. Båtforeningen forholder seg til servitutter som følger gårds og bruksnummer på de aktuelle eiendommene. Én tildelt rett gir anledning til ett -1- medlemskap. Ved overdragelse av en eiendomsom er tildelt rettighet tiltrer kjøperen som nytt medlem. Antall medlemmer er begrenset av antall tildelte rettigheter til båtfeste/båtplass. Antall båtplasser begrenses også av tekniske forhold og av begrensninger pålagt av kommunen, f.eks. gjennom reguleringsplan og byggetillatelse. Det gis anledning for et medlem til å ha en jolle av begrenset størrelse på egne plasser (begrenset antall) satt av til dette. Med mindre styret har gitt spesiell anledning til det kan jolleplass kun disponeres av en rettighetshaver som har båtplass i bryggen. På venteliste for medlemskap kan oppføres personer som tilfredsstiller kravet til medlemskap. Opptak av nye medlemmer og tildeling av båtplass skal, når det gis anledning, foretas fra denne venteliste etter ansiennitet fra det tidspunkt det foreligger en rettighet. 1

§5
Alle medlemmer har rett til å delta på årsmøtet, har stemmerett og er valgbare til tillitsverv i foreningen. Medlemmets bruksrett og båtplass synliggjøres gjennom utstedelse av et medlemsbevis. Ved behov gis styret i båtforeningen anledning til intern omrokering av båtplassene. Ved overdragelse av eiendom som er tildelt rettighet til båtfeste/båtplass overføres dette medlemsbeviset automatisk til ny eier. Alle fremleieforhold skal hvert år godkjennes av styret. Fremleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Fremleieforhold som kan sidestilles med overdragelse er ikke tillatt. Medlemmer som skylder kontingent eller ligger etter med betaling til foreningen mister sin stemmerett og alle andre rettigheter. Styret kan foreta utleie av vedkommende sin båtplass til inndekning av utestående. Lengre tids manglende dekning av foreningens tilgodehavende eller grove brudd på foreningens ordensregler kan av årsmøtet med 2/3dels flertall medføre ekskludering som medlem og innløsning av disposisjonsretten til plass i anlegget. Disposisjonsretten overføres da til ny rettighetshaver på ventelisten eller disponeres internt. Overdragelsesbeløpet fastsettes av dette årsmøtet og godskrives det ekskluderte medlemmet etter fradrag av båtforeningens utgifter.

§6
Årsmøtet er foreningens høyeste myndighet. Ordinært årsmøte skal avholdes hvert år innen utgangen av april måned, med minimum 14 dagers skriftlig varsel til medlemmene. Årsmøtet er beslutningsdyktig med det antall stemmeberettigede som møter. Et medlem har én stemme på årsmøtet og har anledning til å medbringe én stemmefullmakt fra et annet medlem. Vedtak på årsmøtet fattes med alminnelig flertall. Ved stemmelikhet avgjøres saken ved loddtrekning. Vedtektsendringer krever 2/3dels flertall på årsmøtet. Sammen med innkallingen skal følge:
1. Årsberetning
2. Regnskap for foregående år med revisors bemerkning.
3. Budsjettforslag for inneværende år, med forslag til kontingenter og avgifter.
4. Valgkomitéens innstilling.
5. Redegjørelse for andre saker som ønskes tatt opp til behandling

Det ordinære årsmøtet skal behandle:

  • 1. Årsberetningen
  • 2. Regnskapet for foregående år.
  • 3. Budsjettet for det inneværende år med fastsettelse av brygge- og opplagsavgifter og eventuelle øvrige avgifter. 2 4. Valg: Etter innstilling fra valgkomitéen foretas valg til styret blant foreningens medlemmer slik at dette består av fem til syv personer med tre nummeriske varamedlemmer. Styremedlemmene velges enkeltvis,normalt for en periode på tre år. Det tilstrebes at ikke flere enn to styremedlemmer trer ut av styret hvert år. Noen styremedlemmer kan velges for en kortere periode for å oppnå dette. Styrets leder velges særskilt for ett år. Varamedlemmene velges enkeltvis for ett år. Styremedlemmene kan fordele de administrative oppgaver seg imellom eller innhente hjelp til disse oppgaver utenfor styret. Revisor og vararevisor velges for ett år. En valgkomité m/formann, bestående av tre personer velges for ett år.
  • 5. Andre saker styret ønsker å fremlegge
  • 6. Eventuelle saker som medlemmer ønsker behandlet på årsmøtet. Slik sak må være fremsendt til styret innen forutgående 15. februar.
  • 7. Årsmøtet kan bare behandle og ta avgjørelse i de saker som er kunngjort i innkallingen.

§7
Ekstraordinære årsmøter blir avholdt når styret bestemmer det, eller minst 1/3 av medlemmene krever det. Innkallingen skal skje på samme måte som for ordinære årsmøter, med minst 14 dagers varsel. Ekstraordinære årsmøter kan bare behandle og ta avgjørelser i de saker som er kunngjort i innkallingen.

§8
Styret skal holde møter når styrets leder eller et flertall av styremedlemmene forlanger det. Styret skal: * iverksette årsmøtebeslutninger. * oppnevne eventuelle komitéer, utvalg eller personer som skal gjøre spesielle oppgaver og utarbeide eventuell instruks for disse. * administrere og føre nødvendig kontroll med foreningens økonomi og ivareta andre forhold som faller inn under foreningens formål. * representere foreningen utad. 3 * inngå avtaler med grunneieren av gnr 40 bnr 31, grunneiere av tilstøtende eiendommer. * utarbeide ordensregler og forskrifter relatert til drift og bruk av anlegget. Styret er beslutningsdyktig når minst tre styremedlemmer /varamedlemmer er til stede, men må da være enstemmig. Ved stemmelikhet har styrets leder dobbeltstemme.

§9
Båtforeningens konto kan disponeres av styrets leder og kasserer i fellesskap. Eventuelle prosjektkonti kan disponeres av prosjektleder og styrets leder i fellesskap.

§10
Beslutning om oppløsning av foreningen kan vedtas på et dertil innkalt årsmøte, med 14 dagers varsel, og med 4/5 flertall blant de møtende medlemmer. Foreningens midler skal etter oppløsning og gjeldsoppgjør disponeres slik dette årsmøtet bestemmer. 


Historiske vedtekter:

Utdrag fra kjøpekontrakt av 12. april 1965 mellom Ellinor Bye og Arild Schlytter som selgere og Thunes Mek. Værksted A/S som kjøper:

"Kjöperen har sammen med eiere av tidligere frasolgte paseller rett til å benytte det strandareal av hovedbölet som er utlagt felles bruk for frasolgte parseller. Dette gjelder her bukten ved Söndre brygge. Det forutsettes at kjöperen i samarbeide med Söndre Nesöy Vel deltar i opparbeidelsen av strandlinjen fra bryggen for Brönnöyfergen og östover, målt langs stranden ca. 45 m til felles badeplass. Da det ikke er tilstrekkelig båtplass sommer eller vinter, gir selgerne beboerne av kjöperens eiendom rett til å benytte stranden i bukten nord for Raanaas's eiendom ca. 500 m nordover langs Vestre vei til båtplass om sommeren. Denne bukt vil senere også bli benyttet av beboerne på Tverråsen. Det forutsettes at de som har bruksrett bærer sin forholdsmessige andel av omkostningene i forbindelse med de nödvendige anlegg. Båteiere som önsker båtplass plikter å være medlem av båtforening som stiftes for å ivareta og regulere båteiernes interesser."